1 kg liszt,
700 g cukor
200 g vaj
1 tasak élesztő
2 kanál méz
1 narancs reszelt héja
0,5 dl Vin Santo (vagy más édes desszertbor)
300 g mogyoró
300 g mandula
100 g mazsola
A toszkán hozzávalókat egy nagyobb tálban összekevered, és gyúrod addig, amíg homogén, ragadós masszát nem kapsz. 4 cm átmérőjű és tepsi hosszúságú hengereket formálsz, melyeket 4-5 cm-re egymástól a tepsibe egymás mellé helyezed. Tetejüket tojássárgájával megkened és kristálycukorral meghinted. 30 percig 160 C meleg sütőben sütöd, majd még melegen az aranybarnára sütött hengereket cantuccini alakra, tehát 1 – 1,5 cm-es vastagságú darabokra felszeleteled, és ezt követően újra, 4-5 percre visszarakod a sütőbe, azért, hogy kellőképpen száraz cantuccini-ket kapj.