Carbonara (Spaghetti alla Carbonara)

Hozzávalók:


4 személyre
30 dkg spagetti

1 evőkanál olívaolaj
20 dkg pancetta (húsos baconkocka)
4 tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
fekete bors

Elkészítés:


A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor elkészült, átöblítés nélkül leszűrjük, a főzővizet félretesszük.

Közben serpenyőben, a felhevített olajon átsütjük a pancettát, bacont. A tésztához keverjük.

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan hígítjuk egy kevés főzővízzel. A kifőtt tésztához keverjük, majd folyamatosan forgatjuk, keverjük, hogy a keményítős víz és a forró tészta hatására krémessé váljon a tojás. Azonnal tálaljuk.