Cézár saláta - original

Hozzávalók:


2-4 adag
római saláta
1 tojás
2 szardellafilé /nálunk csirkemell/
dijoni mustár
citrom
fokhagyma
olívaolaj

bors
2 szelet kenyér
5 dkg parmezán

Elkészítés:


A fokhagymás kruton elkészítéséhez egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdet, amit csak szétnyomunk, és a ebben a fokhagymás olajban pirítjuk meg a kenyérkockákat.
Az öntethez a tojást rövid időre hőkezeljük, azaz 1-2 percre forrásbn lévő vízbe merítjük.
Hideg vízben lehűtjük, majd feltörjük. A tojást elkeverjük egy teáskanálnyi mustárral, fél citrom levével, és végül az apróra vágott szardellával.
Sózzuk - de csak óvatosan, mert a szardella sós - és borsozzuk.
Lassan belecsorgatjuk az öntetbe a négy evőkanálnyi olívaolajat.
A római saláta leveleit tépkedjük darabokra, és keverjük össze az öntettel, szórjuk meg a reszelt parmezánnal és forgassuk össze a salátával és a fokhagymás kenyér kockákkal, amiből a tetejére is tartsunk meg párat, és azonnal tálaljuk.