Chilis bab kávéval

Hozzávalók:


6 csésze főtt vegyes bab, vagy 3 konzerv bab
3 fej vöröshagyma, apróra vágva
1/8 csésze neszkávé
1/8 csésze chili por
1/8 csésze őrölt kömény
1 konzerv darabolt paradicsom
3 evőkanál méz
egy csipet őrölt fahéj
¼ csésze olívaolaj
1 csésze víz
1.5 teáskanál só
¼ teáskanál chipotle (füstölt) chili por
3 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva

Elkészítés:


1. Az olajat közepes fokozaton kezdjük el melegíteni egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk 8 percen át.
2. Keverjük hozzá a kávét és az 1/8 csésze chili port, és főzzük 1 percig.
3. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fokhagymát és a mézet. Forraljuk fel, majd fedjük le és főzzük közepes lángon további 30 percig.
4. Öntsük hozzá a babot, a sót, a vizet a chipotle chili port és a fahéjat. Erősebb fokozaton hozzuk forrásba. Vegyük vissza a fokozatot, és fedő nélkül, néha megkeverve főzzük még 30 percig, amíg egy kicsit besűrűsödik.
5. Ha kell, sózzuk ízlés szerint.