5 narancs
3 vérnarancs
2 paradicsom
1 késhegynyi chili
1 ek méz
fél evőkanál fahéj
fél teáskanál friss gyömbér
A narancsokat hámozzuk meg, és tisztítsuk le a fehér rugalmas réteget is a gyümölcs húsáról. A paradicsomot dobjuk 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd azonnal hűtsük le hideg vízzel, hogy a héjját le tudjuk hámozni. A narancsot és a paradicsomot egyben rakjuk bele egy lábosba, majd kezdjük el lassú tűzön forralni. Adjuk hozzá a chilit, mézzel édesítsük, majd mikor már pürés az állaga, adjuk hozzá a fahéjat és a gyömbért is. Pároljuk egy alóla a vizet, majd mikor már lekvárszerű, töltsük kiforrázott üvegekbe. Mártogatósnak is kiváló, de bármilyen szárnyasra kenve a sütés utolsó fél órájában mennyeien édes ízt, és csodás színt kölcsönöz a húsnak.
A fellengzős nevű chutneytól senkinek nem kell megijednie, ugyanis ez egy egyszerű, intenzív ízű, darabos zöldséglekvárt takar. Az elkészítése pofonegyszerű, viszont az üvegbe rejtett ízkavalkád a legegyszerűbb fogást is fel tudja dobni és ropogós, ízes réteget ad a húsok bőrének.