Citrommártás

Hozzávalók:


30 g vaj
1 kis fej vöröshagyma
1 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
300 ml alaplé - csont
1 db citrom leve
100 ml főzőtejszín (15-20%-os)
1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:


1
A megolvasztott vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
2
Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon rövid ideig pirítjuk.
3
Felöntjük a húsalaplével, majd 5-6 percig főzzük.
4
Hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt, majd pár percig együtt forraljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot, de el is hagyhatjuk.
5
A főzés végén leszűrjük a citrommártást, majd melegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A citrommártás egy pikáns, ízletes kiegészítője lehet egy halvacsorának, de kínálhatjuk rántott ételek, vagy sült zöldségek mellé is.