500 g liszt
1 tojás
8 dkg vaj
3 ek. cukor
2 dl tej
1 tasak élesztő
Töltelék:
100 g vaj
4 ek. citrom leve
2 citrom reszelt héja
100 g kókuszreszelék
Kenéshez:
1 tojás
A tejet langyosra melegítjük, a vajat megolvasztjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a krémet: a vajat megolvasztjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűvös helyen állni hagyjuk. Ha megkelt a tészta, sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az egyiket. A téglalapot megkenjük a citromos-kókuszos töltelékkel, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. A feltekert rudat hosszában, közepén elvágjuk úgy, hogy a végén 2-4 cm-t egyben hagyunk. A két szárat összefonjuk-tekerjük, majd a kész kalácsot a tepsire helyezzük, és kelni hagyjuk. A tészta másik felével ugyanígy járunk el, majd közvetlenül sütés előtt mindkét kalácsot lekenjük egy felvert tojással, és 25-30 perc alatt pirosra sütjük.