Citromos újkrumpli

Hozzávalók:


1 kg krumpli
2 citrom
3 evőkanál só
bors
rozmaring
olívaolaj

Elkészítés:


A krumplikat alaposan mosd meg, majd egy kicsit kapargasd meg. Vágd fel tetszés szerint. Fontos, hogy nagyjából azonos méretűek legyenek. Tégy fel egy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a krumplit. Újraforrástól számítva öt percig főzd, majd szűrd le.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit locsolj meg olívaolajjal. Rendezd el benne a krumplikat. Sózd meg, szórd meg borssal, spricceld meg kevés olívaolajjal, a citrom levével, forgasd össze a reszelt citromhéjjal. Tégy a tetejére rozmaringot vagy kakukkfüvet, oregánót. Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Akkor vedd csak ki a sütőből, ha belül jó puha, kívül pedig szép piros, ropogós.