Citrompite habcsókkal

Hozzávalók:


150 g margarin
1,5 bögre finomliszt
4 evőkanál hideg víz
5 citrom lereszelt héja és leve
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
1 zacskó zselatin
3 tojás fehérjéje
6 evőkanál porcukor

Elkészítés:


A margarint és a lisztet a 4 evőkanál hideg vízzel tésztává gyúrjuk, majd vékonyan kibéleljük vele a piteformát. 180 fokos sütőben vakon süssük készre 20 perc alatt. A citromlevet és a citromhéjat öntsük lábosba, és adjunk hozzá 3 tojást és a 3 evőkanál kristálycukrot. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön főzzünk belőle krémet, majd adjuk hozzá a zselatint és kanalazzuk a zselés krémet a piteformába. 3 tojásfehérjéjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot, töltsük nyomózsákba, majd habcsókokat formálva belőlük nyomjuk a torta tetejére. 20 perc alatt pirítsuk meg a tetejét. Kihűtve fogyasszuk.