TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
5 dkg cukor
10 dkg vaj
1.5 dl tejszín
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
TÖLTELÉKHEZ
2 bögre áfonya
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, rakd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a tojás és a tejszín. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ne lepődj meg, a piténél lágyabb lesz az állaga.
A gyümölcsös réteghez az áfonyát mosd meg, csepegtesd le, majd keverd össze a kétféle cukorral és az étkezési keményítővel. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, és öntsd bele az áfonyás keveréket. A tésztából formázz kisebb gombócokat, és pakold a töltelékre. Nem kell teljesen befedni, a gombócok között maradhatnak kis rések, mert sütés közben a tészta összenő. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára 30 perc alatt.
Eredeti amerikai recept szerint - A nyár egyik legjobb gyümölcsös pitéje.
előkészítési idő: 15 percelkészítési idő: 30 perc