Corn Dog

Hozzávalók:


15 dkg kukoricadara
10 dkg liszt + a hempergetéshez
1 teáskanál étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
fél kávéskanál só
őrölt fekete bors
2 tojás
1 dl tej
8 db virsli
4 dl olaj a sütéshez
ketchup vagy más tetszőleges mártogatós a tálaláshoz

Elkészítés:


Egy tálban összekeverjük a kukoricadarát a liszttel, a keményítővel, a sóval, a borssal és az elhabart tojásokkal. Hozzácsorgatjuk a tejet, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Az állaga akkor jó, ha nem „törős”, éppen sűrűn folyós. Ha a tészta túl lágy, teszünk hozzá még egy kevés kukoricadarát, ha túl sűrű (vagy készítés közben sűrűsödne), tejjel hígítjuk.

A tésztát magas falú, keskeny átmérőjű tálba, pohárba öntjük. A virsliket megfelezzük, mindegyik vágott felébe egy-egy hurkapálca darabkát szúrunk. Meghempergetjük lisztben, beleforgatjuk a masszába, és azonnal közepesen forró olajba tesszük. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Mártogatóssal tálaljuk.

Tipp: Nekem ebből a mennyiségből 8 egész virslire való mennyiség jött ki úgy, hogy vastagabban bundáztam. A bunda vastagsága egyéni ízlés kérdése, szerintem a corn dognak kifejezetten jót tesz, ha a virslit vastagabb réteg sült tészta veszi körül.