Creme caramel

Hozzávalók:


- 625 ml tej
- 1 db vanília (rúd)
- 125 g Diamant kristálycukor
- 3 db tojás (felverve)
- 3 db tojássárgája
A karamellhez:
- 90 g Diamant kristálycukor
- 2 evőkanál víz

Elkészítés:


A sütőt melegítsük elő 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy forraljuk fel, majd tegyük félre. Amíg a tej melegszik, készítsük el a karamellt: egy vastag falú lábasba tegyünk Diamant kristálycukrot, melegítsük. Közben forgassuk az edényt, hogy mindenhol egyenletesen barnuljon és közben figyeljünk arra, hogy ne kapjon oda. Amikor már jól karamellizálódott a cukor, húzzuk le a tűzről és óvatosan keverjünk hozzá két evőkanál vizet, megállítva ezzel a karamellizálódás folyamatát. Hat szuflés tálka aljába egyenlően osszuk el a karamellt. Egy tálban keverjük ki a Dialamt kristálycukrot a tojásokkal és a tojássárgákkal, szűrjük rá a felforralt tejet és a tálkákba öntsük a meglehetősen híg krémet. Tegyük egy mélyebb tepsibe a tálkákat. A tálkák feléig engedjük fel a tepsit vízzel és tegyük be a sütőbe. Légkeverésre állítva körülbelül 35-40 perc alatt megszilárdul a krém. Amikor kész, a tálkákat szedjük ki a vizes tepsiből és fogyasztás előtt 30 percig hagyjuk hűlni. Tálaláskor a tálkákból borítsuk tányérokra borítjuk a karamellkrémet.