Cruffin

Hozzávalók:


20 dkg vaj
16 dkg kenyérliszt
14 dkg simaliszt
7 g szárított instant élesztő
2 evőkanál cukor
csipet só

Elkészítés:


A vajat vedd ki a tészta készítése előtt legalább két órával a hűtőből. A lisztet szitáld át, add hozzá az élesztőt, a cukrot, a sót, és fél bögre langyos vizet, majd várj öt percig. Utána mehet hozzá öt deka szobahőmérsékletű vaj. Jól dolgozd össze, ha szükséges, adj még hozzá vizet. Közepesen lágy, fényes, rugalmas tésztát kell kapni. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Ha gyorsabban szeretnél végezni, dagasztógépbe is teheted. Takard le a tésztát, és keleszd körülbelül 40 percig.

Ha a duplájára nő, rakd lisztezett felületre, gyúrd át, és oszd nyolc egyenlő részre. Formázz mindegyikből gombócot, majd nyújtsd vékonyra és hosszúkás formájúra. Kend meg a tetejét vajjal, és tekerd fel úgy, mint a csigákat. Helyezd muffinsütőbe, és 190 fokon süsd aranybarnára 25 perc alatt.