Cseh savanyú leves - zelnyica

Hozzávalók:


400 g savanyú káposzta, 300 g kockára vágott burgonya, 100 g kolbász, 100 g angol szalonna, 150 g tejföl, 100 g vöröshagyma, 30 g vaj, tojás, 2 evőkanál finomliszt, babérlevél, szegfűbors, szárított gomba, só, feketebors, fűszerkömény, citrom, zöldfűszerek, tej, só

Elkészítés:


A káposztát megfőzzük a fűszerköménnyel. A másik edényben a burgonyát ízesítjük babérlevéllel, sóval, borssal, szegfűborssal, fűszerköménnyel, zöldfűszerekkel, és hozzáadjuk a szárított gombát, majd puhára főzzük. Kiszedjük a fűszereket, majd egybeöntjük a burgonyát a káposztával. Vajon megpirítjuk a hagymát, kolbászt, angol szalonnát, két kanál liszttel megszórjuk, majd tejet öntünk hozzá. Jól összekeverjük, állandó kevergetés közben kb. 20 percig főzzük. Végül tejfölt öntünk hozzá. Ízlés szerint citrommal, sóval, borssal vagy cukorral ízesítjük.