Cserpes-féle túrós batyu

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói:
1 kg BL55 liszt
13 dkg vaj
6 dkg cukor
5 dkg élesztő
egy csipet só
6 dl tej
2 tojás

Töltelék:
1,2 kg ricotta túró, de normál túróval is elkészíthető
24 dkg cukor
3 tojás
pár csepp vaníliakivonat
5 dkg mazsola
1 citrom héja

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel.
A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a sót, a langyos tejet, a cukrot, a vajat, majd elektromos dagasztóval összekeverjük, megdagasztjuk, és 45 percig kelesztjük.
Ezután sodrófával kinyújtjuk és 12 négyzetet vágunk a tésztából.
Megtöltjük őket túróval, majd ráhajtjuk a tésztát a túróra úgy, hogy kis batyukat kapjunk.
Tetejüket átkenjük felvert tojással és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 C fokon 25 percig sütjük.
Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre lehűlni és tálaláskor a tetejére porcukrot szórunk.