Csillagánizsos eperjam reggelire

Hozzávalók:


1 kg eper
50 dkg Koronás Befőzőcukor
1 db liome
1 db citrom
1 csillagánizs

Elkészítés:


Az epret nagyobb darabokra vágjuk és fazékba tesszük, közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk a cukrot, összeforgatjuk az eperrel. Ha elolvadt a cukor, beledobjuk a csillagánizst, és még 10 percig főzzük, közepes lángon.
A főzés során keletkezett habot érdemes leszedni az epres jam-ről. Citrom. és lime lével ízlés szerint öntsük fel.

Egy krumplinyomóval törjük kissé össze a nagyobb epreket. Ha kihűlt, vegyük ki belőle a csillagánizst, és töltsük steril üvegbe. A kupakot ne szorítsuk teljesen rá, és tegyük 100 fokos sütőbe, 30-40 percre. Így biztosan csíramentes lesz a lekvárunk.