Csölökpörkölt

Hozzávalók:


1 kilós hátsó csülök
3-4 ek olaj
2 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 ek házipaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom

köménymag

Elkészítés:


A csülköt láng felett megperzselem, lekaparom a szőröket és alaposan megmosom. Kicsontozom és 3x3 cm-es darabokra vágom. Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd ráteszem a csülökkockákat. Sózom, kevergetem és saját levében pirítom. Pár perc múlva rászórom a pirospaprikát, beleteszem a csontokat és mindig csak egy kevés vizet hozzáöntve félpuhára párolom. Ilyenkor hozzáadom a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, a köményt és teljesen készre párolom. Sósburgonyával tálalom.