Csokipuding

Hozzávalók:


1 l kókusztej
15 dkg 70 %-os csoki
2 ek nyírfacukor
3 tk keserű kakaópor
2 ek rizsliszt
1 tk őrölt fahéj
pisztácia

Elkészítés:


A kókusztejből 1 dl-t félreteszünk egy külön tálba, a többit pedig elkezdjük forralni. Amikor a tej már meleg, hozzáöntjük a nyírfacukrot és a kakaóport. Csomómentesre elkeverjük egy kézi habverő segítségével, majd beleszórjuk a fahéjat és egy csipet sót. Ha már forr a kókusztej, akkor hozzáadjuk a felaprított csokoládét és összekeverjük. Ezután egy külön edényben csomómentesre kikeverjük a rizslisztet a félretett kókusztejjel, és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a csokoládé krémhez. 3-4 perc kevergetés után beürüsödik. Poharakba öntjük és hidegen, pisztáciával megszórva tálaljuk.