Csokis-kekszes torta

Hozzávalók:


800 g (emésztést elősegítő) keksz
100 g dió
200 g cukor
60 g cukrozatlan kakaópor
240 ml víz
150 g vaj
1 tk vanília kivonat
120 g 35 %-os habtejszín
120 g keserédes csoki

Elkészítés:


A kakaóport, a cukrot, a dióval és az olvasztott vajjal együtt hozzákeverjük a darált kekszhez és adjunk hozzá annyi kávét, amennyivel a tésztát össze tudjuk állítani. Ha elkészültünk a masszával, akkor egy tortaforma aljára lapogatjuk. Ezután következik a krém elkészítése a pudingport készítsük el, majd hagyjuk kihűlni. Az étcsokit és a tejszín negyedét tegyük fel forrni és főzzük addig, amíg krémet nem kapunk belőle, ezután a zselatint is felolvasszuk, majd a megmaradt tejszínt verjük habbá. A kihűlt pudingba keverjük bele a tejszínhabot, ezután pedig adjuk hozzá a zselatint és alaposan keverjük össze. Az elkészült pudingot válasszuk ketté, az egyik felébe keverjük bele a csokoládés krémet és kenjük a tészta tetejére ez lesz a krémünk barna része, a megmaradt világos színű pudingot pedig a legtetejére kenjük, ez adja a tortánk világos rétegét. Befejezésként megszórhatjuk a torta tetejét csokireszelékkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://youtu.be/xNI8gPEvQqk