Csokis pohárkrém

Hozzávalók:


12 dkg étcsoki
6 dl tej
4 evőkanál cukor
3 db tojássárga
2 dkg kakaópor
2 dkg étkezési keményítő

Elkészítés:


A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, majd rakd hozzá a keményítőt és a kakaóport. Öntsd hozzá több részletben a tejet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Kezdd kis lángon főzni, közben folyamatosan kevergesd. Arra ügyelj, nehogy kicsapódjon a tojás.
Tedd bele az apróra vágott étcsokit. Ha az elolvad, és a krém is elég sűrű, húzd le a tűzről, de kevergesd még legalább három-négy percig. Így biztosan nem lesz csomós. Töltsd tálkákba, majd várd meg, míg kihűl. Tálalásig tartsd a hűtőben. Díszítsd tejszínhabbal, gyümölcsökkel, csoki- vagy cukordarabokkal.