Csontos karaj petrezselymes újburgonyával

Hozzávalók:


2 szelet csontos karaj

bors
1 gerezd fokhagyma
30 dkg apró újkrumpli
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
1 db lime
3 szál rebarbara
2 db zöldalma
2 ek cukor
olívaolaj

Elkészítés:


a karajnak szárazpácot készítünk: lereszeljük a gerezd fokhagymát, a lime héját, belefacsarjuk a lime levét is. Sóval, borssal elkeverjük és ebbe forgatjuk bele a csontos karaj szeleteket, majd legkevesebb 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Közben az újkrumplit megmossuk, nem kell meghámozni, és félbe vágjuk, majd olvasztott vajon megfuttatjuk, kicsit lepirítjuk. Megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

A rebarbara szálas héját lehúzkodjuk, feldaraboljuk. Csakúgy, mint az almákat, hámozás után. A felkockázott almát egy száraz edényben, kevés cukorral és citromlével elkezdjük melegíteni. Mikor már levet eresztett, hozzáadjuk a rebarbarát és 2-3 perc alatt puhára pároljuk.

A karaj szeleteket meglocsoljuk kevés olívaolajjal és forró, grillserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd 200 fokos sütőben téve további 5 percig sütjük.