Csorba húsgombóccal

Hozzávalók:


1 kg darált sertéshús
3 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
3-4 szál újhagyma
1 db zöldpaprika
pár szál lestyán
1 dl savanyúkáposzta-lé (elsőre nem mertem többet tenni bele, legközelebb bátrabb leszek, mert így csak nagyon enyhén
érezhető a savanykás íz)
1 szelet kenyér
kevés tej, kb. 2 dkg vaj
liszt, só, bors
petrezselyemzöld
tejföl

Elkészítés:


A répát, petrezselymet, paprikát és hagymát apróra vágtam, a hagymának a zöldjéből is raktam bele. Odatettem főni (2 - 2,5
liter) sós vízbe. Amikor a zöldség megfőtt, hozzáöntöttem a káposztalevet és felforraltam. Közben elkészítettem a
húsgombócokat: a tejbe áztatott kenyeret összedolgoztam a hússal és a vajjal, sóztam, borsoztam. Kis gombócokat formáltam,
amiket meghempergettem lisztben, majd egyesével a levesbe raktam és megfőztem. Apróra vágott petrezselyemzöldet raktam
hozzá és ezzel is megrottyantottam egyszer. Tálaláskor a tányérba rakjunk egy evőkanál tejfölt és arra rá a levest (vagy fordítva