Csorba leves húsgombóccal

Hozzávalók:


20 dkg zöldség
(sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
1 kis fej hagyma
2-3 szál lestyán (vagy szárított)
30 dkg hús
2 evőkanálnyi liszt
1 l paradicsomlé
4 dkg rizs
késhegynyi bors
2-3dl tejföl
2-4dl savanyúkáposztalé

Elkészítés:


jól megmosott húst főni tesszük, lehabozzuk. A zöldséget, a hagymát apróra
vágjuk és a léhez adjuk. Beleöntjük a paradicsomlevet és a tejfölt.
Ha puhára főtt a hús és a zöldség savanyúkáposztalével savanyítjuk.
A gombócokhoz ledaráljuk a húst, hozzátesszük a rizst, borsot, sót,
lisztet, majd a masszából apró gombócokat formálunk, s azokat a levesbe
főzzük. Lassan forraljuk, hogy a gombócok ne főjenek szét, majd hozzáadjuk az
apróra vágott lestyánt és még kevés ideig együtt főzzük.