Diós süti

Hozzávalók:


Tésztához
30 dkg liszt
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
1 tojássárga
1 citrom reszelt héja
csipet só

Töltelékhez
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
6 tojás
1 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
1 dkg kakaó

Elkészítés:


A tésztához a lisztet keverd össze egy csipet sóval, majd add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Rakd hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha a vaj megolvad a kéz melegétől, nem lesz olyan finom a végeredmény. A könnyen nyújtható tésztát oszd két egyenlő részre, majd csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe 30 percre.

A töltelékhez a tojások sárgáját keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a kakaót és az őrölt fahéjat, majd a darált diót is. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és apránként, óvatosan keverd a diós masszához.

Vedd ki a tésztát a hűtőből, és az egyiket nyújtsd ki sütőpapíron, és azzal együtt helyezd a tepsibe. Egyenletesen kend rá a habos-diós tölteléket, és óvatosan rakd rá a másik kinyújtott tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve hagyd a tepsiben kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, majd szeleteld fel, és úgy kínáld.