Dorozsmai molnár ponty

Hozzávalók:


80 dkg ponty
100 g füstölt szalonna
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
25 dkg gomba
1 kk. pirospaprika
2 dl tejföl
250 g csuszatészta
olaj a sütéshez
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A halszeleteket megmossuk, besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát karikára, illetve negyedekre vágjuk, a gombát is felszeleteljük. A szalonna kipirított zsírján megpároljuk a hagymát, meghintjük az őrölt paprikával, beletesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd megfőzzük, de nem túl puhára. Vgül hozzáadjuk a tejfölt. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, összekeverjük a tejfölös-lecsós raguval. A halszeleteket zsemlemorzsába hempergetjük és kisütjük. A tészta tetejére rendezzük, díszítjük.