Eccles - Brit aprósüti

Hozzávalók:


50 dkg leveles teszta
2 bögre áfonya
6 evőkanál vaj
2 citrom
2 narancs
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
2 csipet őrölt szerecsendió

Tetejére
1 tojásfehérje
cukor

Elkészítés:


A töltelékhez olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben közepes lángon. Add hozzá az áfonyát, a fűszereket, reszeld hozzá a citromok és a narancsok héját, majd párold tíz percig. Facsard hozzá az egyik citrom levét, és néha kevergesd meg. Hagyd kihűlni, majd pihentesd egy kicsit a hűtőben.

A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Semmiképpen ne rakd mikróba, mert akkor nem lesz szép réteges. Lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és szaggass belőle körülbelül tíz centi átmérőjű köröket. Ezt a műveletet egy nagyobb pogácsakiszúróval vagy pohárral is elvégezheted. A közepébe kanalazz tölteléket, majd formázz a tésztából gombócokat, kicsit nyomkodd meg, és szurkáld meg a tetejét villával. Kend meg egy felvert tojással, és szórd meg cukorral. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.