3 nagy édesburgonya
kevés kókuszolaj
tengeri só
provence-i fűszerkeverék
Meghámozzuk a burgonyákat, majd nagyon vékonyra szeleteljük. (A legegyszerűbb uborka gyaluval gyalulni hajszálvékony szeletekre.) Ezután langyos vízzel leöblítjük, majd alaposan megszárítjuk. A zöldségszeleteket egy tányérra rakjuk, kókuszolajba mártott ecsettel megkenjük, meghintjük a fűszerrel, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is elvégezzük a műveletet. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 180 fokos sütőben készre sütjük.
De tetszőlegesen készíthető répából, zellerből, céklából és változatosabbá tehetjük petrezselyemzöld, kömény, koriander, metélőhagyma vagy más zöld-fűszer felhasználásával. Sőt, a piacokon egyre többféle látványos zöldség kapható – ha lila répát, csíkos céklát választunk, még szemet gyönyörködtetőbb lesz az eredmény! (A cékla egyébként igazi csodazöldség, el se hinnéd, mennyi mindenre jó!)
Ha joghurtos mártogatót is készítünk hozzá, még finomabb lesz!