Édesburgonya krémleves

Hozzávalók:


2 közepes, vagy nagyobbacska édesburgonya
1 nagy póréhagyma
olívaolaj
1,5 liter csirke alaplé
kisujjnyi friss gyömbér
só, bors

Elkészítés:


Az olívaolajat egy fazékban megmelegítjük, rádobjuk a közepes karikákra vágott póréhagymát – mehet bele a zöldebb része is -, és puhára pároljuk. Ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg, puhítani kell, nem barnítani. Közben hámozzuk meg, kockázzuk fel az édesburgonyát, adjuk a hagymához. Öntsük fel a csirke alaplével, sózzuk, borsozzuk, főzzük puhára a burgonyát. Végül botmixerrel pépesítsük a levest. Utolsó lépésként reszeljük bele a gyömbért, ne túl sokat, mert nem az a cél, hogy kimondottan csípős legyen a levesünk, hanem az, hogy a gyömbér aromája kellemesen melengessen.