Édesburgonyában sült tojás

Hozzávalók:


1 nagyobb édesburgonya
1 közepes vöröshagyma
1 és 1/2 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 teáskanál fokhagymasó
3 evőkanál liszt
7 tojás
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


Az édesburgonyát és a vöröshagymát lereszeljük.
Egy konyharuhába kicsavarjuk a levét.
Egy tálba tesszük és a többi alapanyaggal összekeverjük.
Tenyérnyi lepényeket formázunk belőle és serpenyőben kisütjük. Először az egyik oldalát, utána megfordítjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a közepét, az így keletkezett lyukba ütjük a tojásokat, a tetejüket borsozzuk, sózzuk, majd fedő alatt készre sütjük.
Gyümölccsel, vagy zöldséggel tálaljuk.