Express, nagyon magvas kenyér Rachell Allentől

Hozzávalók:


300 ml langyos víz (eredeti recept szerint 350)
1 tk. méz vagy melasz
2 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
200 g tk. liszt (tönkölyt használtam )
75 g BL 80 liszt
75 g magkeverék (len, napraforgó, szezám, fekete szezám, mák, tökmag)
50 g zabpehely (nálam fele árpapehely)
25 g korpa
1 tk. só
1 ek olaj

Elkészítés:


Az élesztőt belemorzsoltam a vízbe, elkevertem. Egy nagy tálba mértem az összes hozzávalót, majd beleöntöttem az élesztős folyadékot. Alaposan elkevertem. Meglehetősen lágy lesz, de szükség van a gyors keléshez a több folyadékra. Formába simítottam.
Egy kisebb, hagyományos forma elég neki (25x11x7), amit előzőleg kibéleltem sütőpapírral.
Letakarva hagytam pihenni míg a sütő bemelegszik, ez kb. 20-25 perc. Ezalatt a tészta kissé megemelkedik.
Egy éles pengével hosszában végig metszettem, majd a tetejét is megszórtam magokkal, pelyhekkel.
45-50 perc alatt sült meg 200 fokos sütőben.