7 alma
4 ek cukor
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 tojás
citrom
fahéj
zsemlemorzsa
Első lépésben készítsük el a gombócokat: az egyik almát hámozzuk meg és reszeljük le. Adjunk hozzá fél evőkanál citromlevet, egy kis citromhéjat, egy evőkanál porcukrot és zsemlemorzsából annyit, hogy gombócokat tudjunk a keverékből gyúrni. Az így kapott gombócokat forró vízben főzzük meg. Fogjunk hozzá a leveshez: a maradék almát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Egy edényben forraljunk fel vizet, ízesítsük citromlével, egy kis citromhéjjal, cukorral és fahéjjal. Adjuk hozzá a felkockázott almát és főzzük addig, amíg megpuhul. Egy kis levet szedjünk ki a levesből, adjuk hozzá a tejfölt, a lisztet, keverjük el csomómentesre és ezzel sűrítsük be a levest. Tálalás előtt tegyük bele a levesbe a gombócokat.