37.5 dkg tejföl
30 dkg liszt
20 dkg szilva
18 dkg cukor
5 kisebb tojás
1,5 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A szilvát mosd meg, vágd ketté és magozd ki. A sütőport vegyítsd a liszttel és a fahéjjal. A tojásokat a cukorral keverd jó habosra elektromos habverővel. Add hozzá a tejfölt és az olajat, végül szórd hozzá a lisztes keveréket, és alaposan forgasd össze. Addig keverd, amíg a massza homogén nem lesz.
Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. A fél szilvaszemeket a vágott felükkel felfelé nyomkodd a masszába. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30-35 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, mielőtt kivennéd. Szúrj bele egy tűt, és ha nem ragad hozzá tészta, biztos, hogy elkészült. Fahéjas porcukorral meghintve kínáld.