Farkapörkölt

Hozzávalók:


1 marhafarok
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg zsír
3 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
3 ek házipaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 babérlevél

száraz vörösbor

Elkészítés:


A farkat megtisztítom, majd az ízeknél eldarabolom. A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci bornál többe soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.