Fehér csokoládés sajttorta

Hozzávalók:


15 dkg fehér csokoládé
8 dkg vaj
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
porcukor
reszelt citromhéj

Málnaöntet
20 dkg málna
10 dkg porcukor
1 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
1 teáaskanál keményítő
őrölt fahéj

Elkészítés:


Daráld finomra a kekszet, forrósítsd fel a vajat, és kanállal keverd alaposan össze. Öntsd egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 20 centi átmérőjű tortaformába. A tenyereddel lapogasd el, és tedd be dermedni a hűtőbe körülbelül fél órára.

Közben a csokoládét gőzfürdő felett olvaszd fel, majd hagyd visszahűlni. A mascarponét keverd simára a vaníliás cukorral, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Add hozzá a felolvasztott és kihűlt csokoládét. A tejszínt verd kemény habbá, és apránként forgasd hozzá a mascarponés-csokis masszához.

Vedd ki a hűtőből a tortaformát, húzd le óvatosan a sütőpapírt a megdermedt kekszes alapról. Ezután tedd vissza a formába, kanalazd rá a habos krémet, és rakd vissza a hűtőbe legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen. A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti porcukorral és őrölt fahéjjal tedd fel főni. Kis lángon főzd három-négy percig, és közben óvatosan keverd meg. A keményítőt dolgozd simára egy evőkanál vízzel, majd csorgasd a málnához. Közben folyamatosan kevergesd. Főzd pár pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vedd le a tűzről, és hűtsd ki teljesen. Tálalás előtt kanalazd a málnaöntetet a sajttorta tetejére, és ízlés szerint szeleteld fel.