Francia szilváslepény

Hozzávalók:


A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás

A töltelékhez:
1 kg szilva
6 dkg barnacukor
1 kk fahéj
2 db tojás
1,5 dl tejszín
2 dkg cukor

Elkészítés:


A vajat morzsoljuk el a liszttel, adjunk hozzá egy csipet sót, a tojást - és gyúrjuk össze. Takarjuk le és tegyük fél órára a hűtőbe. Utána nyújtsuk ki, majd tegyük kivajazott és kilisztezett formába. Figyeljünk arra, hogy a tészta a széleken 2-2 cm-rel legyen magasabb.

A szilvákat magozzuk ki, vágjuk negyedbe. A tésztát villával szurkáljuk meg, és tegyük rá a szilvadarabokat. Szórjuk meg a cukorral és a fahéjjal, és 200 C-fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Öntsük rá a tejszínt, a cukorral keverjük el a tojásokat, öntsük ré ezt is, és 20-25 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg a tejszínes tojás meg nem köt a tetején.