1/2 kenyér francia bagett
1 gerezd fokhagyma fele
4-6 bazsalikom
tonhal
3/4 csésze szeletelt olajbogyó
1/2 csésze piros kaliforniai paprika, kimagozva és vékonyra szeletelve
1/2 kis vöröshagyma, apróra vágva
1/4 csésze petrezselyem, apróra vágva
1 articsóka belseje, lecsöpögtetett és apróra vágva (nem kötelező)
1/4 csésze hámozott francia zöldbab (opcionális)
3 evőkanál friss citromlé
6 evőkanál extra szűz olívaolaj, plusz még kettő megszórni a kész szendvicset
tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Előkészítés: A bagettet hosszában vágd ketté, távolítsd el a belsejét, de csak az alsó felének. Kend meg a kibelezett részt fokhagymával, a kiszedett bagettbe megy majd a töltelék. Locsoljuk meg a szétvágott kenyereket olívaolajjal. Mehet rá a bazsalikom is.
Mixeljük össze a saláták hozzávalóit egy keverőtálba a tonhallal. Ehhez csepegtessük a citromlevet és olívaolajat. Hagyjuk összeérni, majd tengeri sóval és borssal ízesítsük. Töltsük a kibelezett bagettbe, majd tegyük be a sütőbe egy kicsit pirítani.