Fűszeres farfalle

Hozzávalók:


40 dkg farfalle tészta
10 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
2 dl zöldségleves
2 dl tejföl
1 evőkanál snidling
2 evőkanál reszelt parmezán
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál oregánó

őrölt bors
szerecsendió

Tetejére
10 dkg parmezán

Elkészítés:


Tégy fel bő vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, sózd meg, majd az utasítás szerint főzd meg körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha a tészta nem fő szét. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

Közben a mártáshoz a zöldséglevest kezdd melegíteni. Ha nincs a hűtődben, leveskockából is főzhetsz alaplét. Szórd bele a sajtokat, és kis lángon folyamatosan kevergetve olvaszd fel, majd keverd bele a tejfölt. Melegítsd, de ne forrald fel. Mehet hozzá a kis darabokra vágott, előzőleg kevés zsiradékon megpirított sonka. Add hozzá a finomra vágott zöldfűszereket is, majd a mártást sóval, durvára őrölt borssal és szerecsendióval ízesítsd. A frissen főtt tésztát a szósszal tálald, és reszelt parmezánnal is megszórhatod.