45 dkg liszt
14 dkg vaj
6 dl tej
4 tojás
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag szárított élesztő
csipet só
A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és tedd bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, amíg a térfogata a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz. Addig a tojást, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, a sót keverd össze, majd rakd hozzá a felfutott élesztőt, és dolgozd csomómentesre.
Hagyd kelni a tésztát körülbelül 45 percig. Ha a duplájára nő, melegítsd fel a gofrisütőt. Formázz a masszából kis gombócokat, majd a kezeddel nyújtogasd meg mindegyiket egy kicsit, és tedd a sütőbe, és zárd le. Süsd mindkét oldalát aranybarnára körülbelül 2-2 perc alatt. Még finomabb lesz a tészta, ha sütés előtt kevés cukrot is dörzsölsz bele.