3 ek olívaolaj
4 ek vaj
45 dkg portobello gomba, vékonyra szeletelve
45 dkg fehér gomba, vékonyra szeletelve
2 mogyoróhagyma, kettéosztva
1 ½ bögre Arborio rizs
½ csésze száraz fehérbor
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint frissen őrölt bors
3 ek apróra vágott snidling
6 csészényi csirkehúsleves, kettéosztva
1/3 csésze frissen reszelt parmezán
1. Egy lábosban alacsony lángon melegítsük meg a húslevest.
2. Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel 2 ek olívaolajat, keverjük hozzá a gombát és főzzük kb. 3 percig.
3. Vegyük ki a gombát a levével együtt és tegyük félre.
4. Tegyük a serpenyőbe a maradék 1 ek olívaolajat és keverjük hozzá a mogyoróhagymát, főzzük 1 percig.
5. Adjuk hozzá a rizst, keverjük jól össze és pirítsuk kb. 2 percig.
6. Amikor halvány arany színe lett a rizsnek, öntsük fel a borral és folyamatosan kevergessük, amíg a bor fel nem szívódik.
7. Adjunk hozzá ½ csészényi húslevest és keverjük, amíg a leves is felszívódik.
8. Fél csészényi leves adagokkal folytassuk a főzést, tehát egy időben mindig csak ennyi kerüljön a rizsre és keverjük közben.
9. A rizs al dente lesz kb. 15-20 perc alatt.
10. Vegyük le a tűzről, és keverjük össze a gombával (és a levével), adjuk hozzá a vajat, a metélőhagymát és a parmezánt.
11. Sóval és borssal ízesítsük.