40 dkg gomba (konzerv is lehet)
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 dl főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál vaj
petrezselyem
majoranna, kaukkfű
só
bors
Egy kevéske vajon üvegesre pirítjuk az apróra szeletelt hagymát. Ezt követően adjuk hozzá az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd a már korábban megpucolt, és megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk a hagymához. Addig főzzük, amíg a hagyma egészen megpuhul és amíg a gomba által eresztett víz elfő. Ekkor beleszórjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Végül beleöntjük a főzőtejszínt, az apróra szeletelt petrezselymet és puhára főzzük az egészet, vagy botmixerrel is krémesíthetjük. Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni és hozzáadni a majorannát vagy a kakukkfüvet.
Végül nincs más dolgod, mint mielőbb kenyérre kenni és jó étvággyal fogyasztani, vagy sajtot szórni rá és bedobni a sütőbe, hogy mennyei gombakrémes melegszendvicset kapj!