Gombaleves nokedlivel

Hozzávalók:


50 dkg barna csiperke
50 dkg burgonya
20 dkg búzaliszt
2 db tojás
pirospaprika

bors
2 fej vöröshagyma
pár evőkanál olaj
köménymag

Elkészítés:


A gombát alaposan folyóvíz alatt megmossuk, ha már a kalap alatt látjuk a spóratartó lemezkéket(barna csíkocskák) akkor meg kell pucolni, ha nem válik el a gomba "bőre" akkor simán csak mosás után tetszőlegesen feldaraboljuk. Olajon a finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük, tűzről lehúzva pirospaprikát rászórjuk, majd a kockára vágott burgonyát belerakjuk. Felöntjük vízzel és beletesszük a gombát is, fűszerezzük a levesünk (só, bors, köménymag, őrölt bors). A tojást sóval kissé felverjük, pici vizet adunk hozzá galuskatésztát készítünk.Átlagtól kissé lehet sűrűbb.Ahogyan normál köretgaluskát is készítünk, úgyanúgy a forrásban lévő levesbe szaggatjuk a galuskát. Amikor a burgonya puha, galuskák pedig feljönnek a leves tetejére, tálalhatunk. Aki szereti pár kanál tejfölel megdíszítheti a levest. Jó étvágyat kívánok!