Gombás rizs

Hozzávalók:


30 dkg gomba (akár több féle)
2 dkg zsír
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors
35 dkg rizs
víz vagy húsleves alaplé
1-2 db rozmaring ág

Elkészítés:


A gombát tisztítsuk meg, vágjuk igény szerint vékony csíkokra vagy keresztbe.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, s a zsíron fonnyasszuk meg. Amint üveges lesz, tegyük rá a
gombát, némi sót és borsot, pároljuk 45
percig. Tegyük félre.
A rizst mossuk át, majd kevés olajon pirítsuk meg. Amint kapott egy pici barnás színt a rizs, öntsünk rá annyi
vizet, mely bőven elfedi! A vizet utólag még lehet pótolni, ha szükséges. Főzzük alacsony hőfokon, fedő
alatt, amíg puha lesz.
Ha a rizs is kész, keverjük el a gombával. A rozmaring leveleivel díszítsük a tetejét.