Granola

Hozzávalók:


4 csésze teljes kiőrlésű zabpehely (lehet gluténmentes is)
1 és 1/2 csésze natúr magok (dió, brazil dió, pekándió, mandula, kesudió, törökmogyoró - ízlés szerint)
1 tk. tengeri só
1/2 tk. fahéj
1/2 csésze olvasztott kókuszolaj
1/2 csésze méz
pár csepp vaníliaaroma
2/3 csésze aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola - ízlés szerint)
opcionális: kókuszchips vagy csokichips

Elkészítés:


A zabpehelyhez keverd hozzá az apróra vágott magokat, a sót és a fahéjat, ha kókuszchipset használsz, azt is.
Öntsd rá a kókuszolajat, a mézet és csepegtesd rá a vaníliát. Alaposan keverd össze, hogy minden szemet érjen a folyadék.
Egy sütőpapírral borított tepsin oszlasd el a keveréket, majd 170 fokos sütőben körülbelül 20 percig süsd.
Várd meg, amíg teljesen kihűl a granola, majd, ha összeállt, törd szét darabokra és keverd hozzá az aszalt gyümölcsöt, a csokichipset is. Légmentes tartóban 1-2 hétig tárolhatod szobahőmérsékleten, fagyasztóban pedig akár 3 hónapig.