Habkönnyű sült túrótorta

Hozzávalók:


50 dkg túró
50 dkg mascarpone
20 dkg édes, omlós keksz
10 dkg vaj
7 evőkanál cukor
4 egész tojás
2,5 dl tejföl
2 evőkanál vaníliaaroma

Elkészítés:


Az omlós kekszet törd teljesen morzsásra. Ha aprítógépbe teszed, pillanatok alatt végzel vele. Közben rakd a vajat a mikróba fél percre, hogy egy kicsit felolvadjon, és könnyű legyen vele dolgozni. Majd a kekszet és a vajat alaposan keverd össze, és simítsd egy tortalap aljára. A legegyszerűbb, ha fakanállal egyenletesen lenyomkodod. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe, és tíz percig süsd.

A krémhez mixerrel keverd habosra a túrót, a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliaaromát, majd a lisztet és a tojást is add a krémhez. Alaposan dolgozd össze, és öntsd a sütőből kivett tortaformára. Tedd vissza a sütőbe, és 160 fokon még egy órán át süsd. Ha kész, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni, végül tedd pár órára vay akár egy éjszakára hűtőbe.