30 dkg fimomliszt
30 dkg tehéntúró
20 dkg sajt
15 dkg juhtúró
3 dl tejföl
1,5 dl víz
1 nagy fej vöröshagyma
2 tojás
só
A galuskához a tojást verd fel, keverd hozzá a lisztet, a tehéntúrót és a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a hideg vizet. Laza mozdulatokkal dolgozd össze. Nem kell sokáig keverni. Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, szaggasd bele a galuskákat. Ezt kanállal vagy nagy lyukú reszelő segítségével is megteheted. Több adagban főzd ki, hogy ne ragadjon össze a tészta. Amikor feljönnek a galuskák a víz tetejére, hagyd még őket főni egy-két percig. Majd szűrd le, csepegtesd le.
A hagymát vágd apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Keverd össze a galuskával, és rendezd egy tűzálló tál aljába. Rakd rá a juhtúrót, majd a tejfölt. Reszeld rá a sajtot. Előmelegített sütőben süsd össze 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt szép piros, kiveheted a sütőből.