1 csirke
2 zsemle
2 tojás
1,5 dl tej
5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál zsír
2 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 mokkásknál törött fekete bors
só
A kívül-belül megtisztított csirkét megmosom, lecsöpögtetem, leszárítom. Egy fakanál nyelével a bőrét fellazítom a mellénél és a combjainál. A hasüregét sóval bedörzsölöm és az egyik csokor petrezselymet belerakom. A töltelékhez a puha vajat a tojásokkal habosra keverem, majd hozzáteszem az előzőleg tejben megáztatott és kicsavart zsemléket. 1 evőkanál zsíron megfonnyasztom a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a tojásos masszához teszem a felaprított másik csokor petrezselyemmel, sóval, borssal ,és jól összekeverem. A tölteléket a csirke fellazított bőre alá töltöm. Hústűvel megtűzöm a csirkét, majd tepsibe rakom. Egy pohár vizet és az olajat felforrósítom és leforrázom vele a csirkét. Ezután az előmelegített sütőbe teszem. Közepes lángon, gyakori locsolgatás közben mindkét oldalát pirosra sütöm.