Házi burgonyás kifli

Hozzávalók:


17,5 dkg liszt
15 dkg főtt, áttört krumpli
3 evőkanál olívaolaj
1 tojássárgája
1,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
cukor

1 tojás
köménymag
fekete hagymamag

Elkészítés:


Langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval.
Amikor az élesztő felfutott a liszthez hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, az élesztőt, a tojássárgáját és az olívaolajat.
A tésztát összekeverjük, majd összegyúrjuk, három egyforma darabra vágjuk, és kis cipókat formázunk belőle. 25 percig pihentetjük.
Pihentetés után a cipókból palacsinta méretű köröket nyújtunk és nyolc-nyolc cikkelyre felvágjuk őket.
A cikkelyeket, a szélesebb felüktől indulva kifli formájúra feltekerjük.
Az elkészült kifliket 10 percig újra pihentetjük.
Ezután megkenjük őket a felvert tojással és megszórjuk köménymaggal vagy fekete hagymamaggal vagy akár pirospaprikával vagy sajttal.

Trükkök, tippek, praktikák:


180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.