- 1/2 kg tejpor
- 50 g kakaópor
- 400 g Diamant kristálycukor
- 1,5 dl víz
- 100 g vaj
+ pici vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal. A tejport és a kakaót alaposan összekeverjük egy tálban, hogy egyáltalán ne maradjanak pici csomók. Egy kisebb edénybe beletöltjük a vizet, hozzáadjuk a Diamant kristálycukrot, és szirupot főzünk belőle. Mikor elolvadt a cukor, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és addig kavargatjuk, míg az is elolvad. Ezután apránként hozzáöntjük a szirupot a tejporos, kakaós keverékhez, és szép simára keverjük. Beleöntjük a tepsibe. Kihűlés után 20 percre hűtőbe tesszük. Ötletek ízesítéshez: A mi kedvencünk a sima csoki, az alapot ízesíthetjük pucolt mandulával, pisztáciával, mazsolával, dióval, vagy mogyoróval is.