30 dkg fehér rizs
1 l tej
10 dkg eper
5 dkg kristálycukor
3 dl víz
3 csomag vaníliás cukor
eperlekvár
csipet só
Tedd a rizst egy szűrőedénybe, és alaposan öblítsd át. Öntsd egy lábosba a tejet, add hozzá a csipet sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és az alaposan lecsöpögtetett rizst. Forrald fel, majd vedd takaréklángra. Főzd 25-30 percig, míg a rizsszemek magukba szívják a folyadékot. Közben többször kevergesd meg, nehogy leégjen. Ha eléri a megfelelő állagot, zárd el a tüzet, és pihentesd tíz percig, hogy a rizs magába szívja a maradék folyadékot. Figyelj arra, hogy ne legyen túl sűrű, mert akkor a végén nagyon kemény lesz.
Az epret vágd apró darabokra. A kész tejberizzsel töltsd félig a kis tálkákat vagy poharakat. Kenj rá egy réteg lekvárt, tégy rá epret, majd megint egy adag tejberizs következik. A tetejét gyümölccsel és csokival díszítheted. Langyosan ugyanolyan finom, mint behűtve.