Hideg káposztasaláta

Hozzávalók:


2 csésze radicchio saláta, csíkokra vágva (1 csésze = 237 ml)
1 üveg konzerv cékla, lecsöpögtetve, feldarabolva
¼ csésze lila hagyma, apró kockára vágva
4 csésze friss vörös káposzta, gyalulva
6 friss vagy befőtt szilva, kimagozva, felszeletelve
1 üveg konzerv vörös káposzta, lecsöpögtetve, feldarabolva

Az öntethez:
¼ csésze növényi olaj
¼ csésze ecet
2 evőkanál szilvalekvár
1 evőkanál reszelt torma
2 evőkanál fehérbor
½ teáskanál őrölt bors
¼ teáskanál só
menta vagy petrezselyemlevél a tálaláshoz

Elkészítés:


Egy nagy tálban keverjük össze a saláta összetevőit. Egy kis tálban alaposan dolgozzuk össze a salátaöntet hozzávalóit. Öntsük és keverjük össze a kettőt.